Hamburger preparat in casa

de Rux in Pui, 25 Oct 2012 | 6826 vizualizari

 

Ia vedem...cine zice nu si ma refuza? Promit ca-i delicios...savuros...si cam... migalos, insa merita din plin!

 

INGREDIENTE

  • 3 piepti dezosati de pui
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cartofi fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 100 ml supa de legume
  • 50 ml ulei( de palmier)
  • 1 legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • piper
  • cimbru
  • faina( o canita)
  • optional -o lingura de pasta de rosii( in cazul de fata nu am pus)
  • chifle de hamburger
  • castraveti murati( in saramura)
  • rosii
  • felii de ceapa( pentru cine doreste
  • cartofi aurii( la cuptor): 5 cartofi, turmeric, ulei de palmier, rozmarin, sare
  • frunze de salata verde
  • sosul: Tzatziki, mustar cu hrean
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger preparat in casa:

A durat mai mult prepararea lor deoarece intai am pregatit chiflele de hamburger si cartofii aurii.

Cartofii aurii: Se fierb 5 cartofi taiati ca pentru prajit in jur de 15 minute, se scurg de apa si se pun in tava de Jena, se ung cu ulei, se presara sare, turmeric si rozmarin, apoi se coc la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumenesc.

Pieptul de pui se toaca la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata, cartofii si morcovii fierti.

Se amesteca cu supa de legume , pasta de rosii( daca se doreste) si uleiul, apoi oul, se sareaza apoi se condimenteaza cu piper, si cimbru. Se da compozitia la rece pana scoatem chiflele de la cuptor si cartofii aurii.

Se incinge o tigaie( sau gratarul) se unge cu ulei de palmier, se modeleaza chiftelele de hamburger se dau prin faina pe ambele parti si se tin la foc mic pana se rumenesc foarte bine( eu am mai pus capacul pe tigaie din cand in cand). Se verifica daca sunt coapte in interior si se scot sa se raceasca usor.

Restul e simplu fiecare umple chiflele dupa bunul plac si inspiratia personala.

Rosii, cartofi, castraveti, felii de ceapa, frunze de salata, cartofi aurii, ketch-up( de ce nu?) si desigur chifteaua uriasa, toate asezate in interiorul chiflei proaspete si bune si iata hamburgerul delicios servit cu mustar si hrean si minunatul tzatziki( multumesc Bucataras.ro in ultima secunda cand eram aproape gata de montat bunatatea de fata, ai venit cu ideea pe FB  !)

Sa-l savurati cu pofta daca alegeti sa il preparati in casa....eu va spun doar ca merita tot efortul!

 

RETETA IN IMAGINI

Hamburger preparat in casa-0
Hamburger preparat in casa-1
Hamburger preparat in casa-2
Hamburger preparat in casa-3
Hamburger preparat in casa-4
Hamburger preparat in casa-5
Hamburger preparat in casa-6
Hamburger preparat in casa-7

COMENTARII (64)

Rux

Rux 1

27.10.2012, 23:13

Carla, multumesc, e cu adevarat mult mai bine sa ii prepari in casa...e altceva!

Rux

Rux 1

27.10.2012, 23:14

Ubulika, cu mult drag

Carmen

Carmen 1

02.04.2015, 18:01

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!