Hribi cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 12675 vizualizari

 

exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da' si hribiiii..mmmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1kg hribi fierti (daca nu aveti hribi, puteti folosi si alt fel de ciuperci)
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana:

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )

Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.

Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )

Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.

Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.

Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul  si gata.

CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hribi cu smantana 40782
retete culinare - Hribi cu smantana 40783

COMENTARII (24)

nadina73 1

11.07.2010, 12:23

acuma daca tot am zis care va fi scoru,vreau o portie de hibrizi ce zici imi dai?cred ca nu daca ziceam 3-1 olanda da oricum nota 10 super bune

gaby_duceag 1

11.07.2010, 13:04

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere))). nadina, mai indraznesti sa ceri ceva?))))

gaby_duceag 1

25.10.2012, 11:38

11.07.2010, 13:04 | Modifica

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere
tot dusa cu pluta eram )))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S