Hummus cu fasole rosie

de camelia75 in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 1724 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dupa blogul Bucataria Elenei care apartine unei gospodine pe care o urmaresc cu drag.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru hummus

  • 200 g boabe uscate de naut
  • 3 catei de usturoi facuti pasta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura tahini
  • 2 linguri din zeama in care au fiert boabele de naut
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare dupa gust

pentru fasole

  • 200 g fasole rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz partea alba
  • cimbrisor proaspat(eu am pus uscat)
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu fasole rosie:

Mod de preparare naut:

Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.
Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi.Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 40 minute.Se scurg boabele de naut de apa in care au fiert,insa nu uitati sa pastrati cateva linguri de zeama.:)Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Punem in blender nautul,tahina,uleiul de masline,sucul de lamaie,si mixam pana se omogenizeaza.Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul.Se condimenteaza cu sare,piper si usturoi dupa gust.

Mod de preparare fasolea rosie:

Se scurge fasolea de apa din conserva,se trece prin jet de apa rece,apoi se lasa la scurs.
Intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic, punem prazul taiat pe diagonala,iar cand devine translucid(~2-3 minute)adaugam fasolea rosie si mai lasam 2 minute.Se trage dupa foc si se adauga chimenul macinat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si apoi tocat marunt, zeama de lamaie.

Puneti pasta de hummus pe o farfurie facand un cosulet,apoi fasolea calda.Decorati cu crengute de cimbrisor sau patrunjel tocat si presarati boia de ardei peste hummus.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hummus cu fasole rosie 217794
retete culinare - Hummus cu fasole rosie 217795
retete culinare - Hummus cu fasole rosie 217796
retete culinare - Hummus cu fasole rosie 217797

COMENTARII (3)

_Alina_ 1

09.04.2013, 10:15

MotanLaOale 1

09.04.2013, 12:05

Rocsi 1

09.04.2013, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S