Iahnie ardeleneasca de fasole cu tarhon

de sasha in Porc, 25 Mai 2013 | 3326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 legatura tarhon
  • 2 capatane de usturoi
  • 200 g costita afumata
  • 1 cute de rosii in bulion
  • 2 linguri concentrat de legume
  • sare dupa gust
  • boabe de piper
  • 1 legatura marar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie ardeleneasca de fasole cu tarhon:

Fasolea se alege de impuritati si se spala (indicat este sa lasam peste noape), se pune la fiert in apa rece. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori,  se inlocuieste cu apa fierbinte. Adaugam costita, cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa tocata fin, impreuna cu legumele, sare gupa gust, rosiile din bulion, tarhonul oparit si tocat fin, usturoiul pisat, boabele de piper. Cand legumele sunt fierte scoatem costita, se dezoseaza si se taie cuburi, se adaga in iahnie. Se mai lasa sa scada apa vreo 10 minute, se mai gusta de sare, se adauga lingurile de concentrat, la finalul mancarii se adauga mararul tocat fin!

 

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.05.2013, 22:23

Imi place. E tare buna!

sasha 1

26.05.2013, 00:23

babi5 1

28.08.2013, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41