Iahnie de fasole

de LUK in Porc, 6 Noi 2011 | 1759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole alba uscata
  • carnati afumati 2-300grame
  • o ceapa mare
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

 Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.)

Curatati ceapa,taiati-o marunt apoi puneti-o la calit intr-o oala mai mare in care ati pus uleiul.Lasati pana cand devine sticloasa.Adaugati boiaua de ardei si amestecati.Turnati fasolea,acoperiti cu apa,adaugati sare si lasati sa fiarba la foc mic timp de 30min.

Dupa 30 de min adaugati foile de dafin si carnatii taiati bucati lungi de 3-4 cm si mai lasati sa fiarba inca 30min la foc mic.Daca nu e fiarta fasolea lasati sa fiarba pana cand aceasta e fiarta.Eu fierband-o in prealabil cca 15min am mai lasat-o la fiert doar o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole-0
Iahnie de fasole-1
Iahnie de fasole-2
Iahnie de fasole-3
Iahnie de fasole-4
Iahnie de fasole-5
Iahnie de fasole-6

COMENTARII (21)

Miha

Miha 1

07.11.2011, 10:29

Oare de cand n-am mai macat fasole?

LUK

LUK 1

08.11.2011, 09:34

nu stiu Miha

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!