Iahnie de fasole

de Silvioara in Mancaruri de post, 13 Dec 2011 | 2835 vizualizari

 

Merge de minune pregatita de post sau cu ceva afumatura langa...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg. de fasole boabe
  • 2 cepe mari taiate solzisori
  • 2 morcovi dati pe razatoare
  • un ardei mare taiat felii subtiri
  • 2 linguri bulion
  • sare, condimente dupa dorinta fiecaruia (cimbru, marar, patrunjel).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se fierbe la foc mic schimbandu-se apa cam de trei ori. Cand este aproape fiarta, iar apa a scazut pana la nivelul boabelor, intr-o tigaie cu ulei se calesc legumele pana se inmoaie putin, se adauga lingurile de bulion, sare, piper, cimbru si 3-4 catei de usturoi taiati felii. Amestecul se toarna peste fasole si se mai lasa pe foc cam 30 de minute, pana fasolea este bine fiarta. Se opreste focul si se presara (cine doreste) marar si patrunjel verde.

 

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

13.12.2011, 21:57

buna buna

kamy 1

15.12.2011, 15:12

fasoleeeeeeeeeee...oricum si la orice ora

missxtyna 1

03.02.2012, 10:29

gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: