Iahnie de fasole cu ciolan afumat

de nico15 in Porc, 13 Noi 2010 | 6927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750-1000 gr de fasole uscata
  • 2 cepe,
  • 1-2 ardei iuti
  • rosii
  • 2 morcovi,
  • 1 cartof
  • 1 ciolan afumat
  • cimbru,
  • sare,
  • ulei,
  • ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei,
  • pasta de tomate,
  • boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu ciolan afumat:


Mod de preparare:

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit daca este proaspata in maxim 45-60 de minute mancarea este gata, apa se schimba de 2-3 ori, alaturi de fasole se curata si se pune la fiert un cartof, se poate pune si 1-2 ardei iuti daca va place mai picanta, se sareaza si se pune un pic de cimbru.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)

Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.


 

TIPS-URI

1

Inmoaie fasole de cu seara

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole cu ciolan afumat-0
Iahnie de fasole cu ciolan afumat-1
Iahnie de fasole cu ciolan afumat-2
Iahnie de fasole cu ciolan afumat-3
Iahnie de fasole cu ciolan afumat-4

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

15.11.2010, 07:27

hmmm, io de ce nu am fost la iahnie?cre' ca nu m-ai strigat

MotanLaOale 1

15.11.2010, 10:18

Nimic nu se compara cu fasolea cu ciolan. BUNA!!!!

nikdboss 1

19.01.2011, 10:56

tari pozele dar nu ai specificat ce ai facut cu zeama de la ciolanul fiert

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04