Iahnie de fasole (de post)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 6234 vizualizari

 

Si mancarea de post poate avea un gust minunat! Reteta e de la mama mea scumpa, care mi-a demonstrat de nenumarate ori asta :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole alba boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 sfert de telina
  • pasta de ardei gras
  • sare (cu grija, daca folositi pasta de ardei)
  • cimbru
  • 2 frunza de dafin
  • 3 lg faina
  • 5-6 lg bulion
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole (de post):

Fasolea se spala bine si se pune la muiat in apa domoala pentru cel putin 2 ore.

Taiem o ceapa in sferturi, telina in cuburi maricele, iar morcovul rondele. Fasolea muiata se pune la fiert in apa domoala. Dupa ce clocoteste cateva minute, schimbam apa cu alta domoala si adaugam legumele si  o frunza de dafin si putina sare.

Intre timp, taiem cealalta ceapa solzisori, iar morcovul si telina cat mai marunt.

Cand fasolea a fiert, o scurgem de apa, dar nu aruncam apa. Intr-un alt vas punem la calit in putin ulei ceapa, iar cand s-a muiat putin adaugam morcovul si telina. Le lasam sa se caleasca putin, punem si pasta de ardei, apoi adaugam apa de la fasole si fierbem bine legumele. Cand morcovul s-a muiat, adaugam fasolea si frunza de dafin si acoperim cu apa domoala.

Mai lasam sa clocoteasca putin (punem cimbrul), timp in care pregatim sosul din faina si bulion. Sosul se adauga in fir subtire amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

La sfarsit mai potrivim gustul cu sare, daca mai e nevoie.

 

TIPS-URI

1

Pasta de ardei e facuta din ardei gras rosu dat pe masina si sare multa pentru conservare; se poate inlocui cu ardei proaspat, dar atunci trebuie mai multa sare in reteta.

RETETA IN IMAGINI

Iahnie de fasole (de post)-0
Iahnie de fasole (de post)-1
Iahnie de fasole (de post)-2
Iahnie de fasole (de post)-3
Iahnie de fasole (de post)-4
Iahnie de fasole (de post)-5
Iahnie de fasole (de post)-6

COMENTARII (12)

MIUTA

MIUTA 1

20.03.2011, 20:12

Vai ce imi place,maine fac si eu

Anamaria7

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

mersiii! chiar ca e asa de buuuunaaa

MVMih

MVMih 1

28.03.2011, 19:42

Arata tare apetisant si trebuie sa fie la gust cel putin pe masura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!