Iepure cu vegetale si smantana

de Panacris in Iepure, 4 Apr 2016 | 4046 vizualizari

 

No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D), cca. 1200 g,
  • Praz 1 tijă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 200 g,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare de mare cu rozmarin,
  • busuioc și cimbru 1 lingură,
  • Piper roșu, alb și negru cca. ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Foi de dafin 2 bucați,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Pastă de roșii 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu vegetale si smantana:

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la Croc-kPot. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) Sățios, savuros și fără colesterol :D ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vegetale si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Geanina87 1

05.04.2016, 11:47

anca_rm 1

05.04.2016, 11:49

imi plec retetele tale cu iepure , tare gustos

Panacris 1

05.04.2016, 13:24

Multumesc Anca Aș găti mai des, dar e cam scump Ne răsfățăm și dnoi din când în când.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure in sos de ceapa