Iepure pe pat de cartofi

de Steffy in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2012 | 5866 vizualizari

 

Am primit un iepure de casa si m-am gandit sa fac ceva bun pentru aceasta duminica...iepuras umplut cu garnitura de cartofi la cuptor. Familia mea a savurat la maxim aceasta reteta, sper sa experimentati si voi.

 

INGREDIENTE

  • un iepure de casa
  • 500 g ficat de pui
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • o ceapa
  • 2 fire de usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • condimente dupa gust
  • 50 ml ulei
  • 5 cartofi medii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure pe pat de cartofi:

Se pune iepurasul cu o seara inainte de a fi gatit intr-un vas cu vinul si condimentele pentru a fi mai fraged cand il pregatim.

Se fierbe ficatul de pui si se sfarama cu furculita. Se caleste ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Se pune peste ficatul maruntit, apoi se adauga cele 2 oua, patrunjelul taiat marunt, miezul de la paine umezit in apa si stors. Cu aceasta compozitie umplem iepurasul, apoi il coasem.

Il asezam intr-o tava in care am pus ulei si il introducem la cuptor circa 20 minute.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem rondele. Scoatem iepurasul si il intoarcem, apoi punem cartofii condimentati pe langa el. Facem cateva taieturi in iepuras si punem cateii de usturoi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si introducem la cuptor inca 30 minute la foc mediu.

Dupa expirarea timpului, desfacem folia de aluminiu si mai lasam 30 minute la cuptor sa se rumeneasca, la foc mic.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Iepure pe pat de cartofi-0
Iepure pe pat de cartofi-1
Iepure pe pat de cartofi-2
Iepure pe pat de cartofi-3
Iepure pe pat de cartofi-4
Iepure pe pat de cartofi-5

COMENTARII (11)

Steffy 1

01.05.2012, 10:00

Ma bucur ca va place.

Sim0na 1

02.05.2012, 18:37

N-am mai mancat de mult iepure...

babi5 1

30.08.2013, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04