Iinghetata de capsuni si smochine

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 3078 vizualizari

 

buna dimineata bucatarasi dragi!
sa aveti o duminica placuta si eu va intampin direct cu inghetata...ce-ar fi daca am servi desert inainte de masa????

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml lapte
  • o lg de amidon
  • 2 lg de zahar
  • un galbenus
  • 125 g iaurt de capsuni
  • 400 g capsuni
  • 300 g smochine din sirop( puse de mine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iinghetata de capsuni si smochine:

frisca se bate cam pe jumatate.

se iau 2  treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos).

capsunele  se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece.

sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile

se pastreaza 100 g, restul se adauga la frisca cu iaurt.

se omogenizeaza bine si se pune in cutie, se da congelator.

amidonul se dizolva cu laptele si se pune la foc mic cu cele 2 lg de zahar sa se infierbante

galbenusul se freaca putin apoi se toarna peste el laptele in fir subtire, amestecand bine.

se pune iar pe foc pana se ingroasa ca o ciulama., se lasa la rece.

cealalta treime de frisca se amesteca cu compozitia de lapte rece 

smochinele se scurg bine de sirop si se mixeaza fin, se adauga la compozitie.

se amesteca bine, se pune in cutie si se da la rece.

dupa 2 ore se scot cutiile si se  mixeaza pt a topi acele de ghiata apoi se repeta operatiunea din ora in ora, cam  de 3-4 ori.

se lasa apoi cel putin 2 ore  sa se intareasca bine.

intre timp se face un sos de capsuni din cele 100 g pastrate,  mixate, mai adaugam 2 lg zahar si un paharel de lapte.

punem la foc pana se leaga bine.

lasam la rece.

servim inghetata  asortata , cu sirop de smochine,sos de capsuni si bucati de fructe

 

TIPS-URI

1

siropul scurs d ela smochine se poate folosi pt suc

Daca ti-a placut reteta noastra "Iinghetata de capsuni si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alldaycooking 1

13.05.2012, 17:34

trebuie incercata!

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:40

Of ce de tentatii pe aici

adasev12 1

14.05.2012, 10:50

gaby, ms , pup

alldaycooking....chiar merita

mihaela...ce-ar fi viata fara tentatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben