Indiene

de Zamfira in Prajituri, 7 Dec 2013 | 22287 vizualizari

 

Prajitura din copilaria mea. In anii 80' costa 2,50 lei :)))) si acum ii stiu pretul. O prajitura foarte, foarte buna, usor amaruie. Pofta buna!
P.S. Este pentru prima oara cand fac aceasta minune de prajitura, mai am de lucru la aspect, dar gustul a fost divin!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12-14 indiene (depinde de marimea formei)
  • Reteta coji:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • sare
  • Reteta sirop:
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar tos
  • 2 esente rom
  • Reteta glazura de ciocolata:
  • 8 linguri cu varf zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 50 g unt
  • 2 esente de rom
  • Pentru umplutura:
  • 300 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatire coji:

Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele doua compozitii cu o paleta, miscari usoare de jos in sus, adaugam si faina in ploaie. Mare grija sa nu distrugem volumul spumei.

Ungem formele cu ulei si tapetam cu faina.

Portionam compozitia in mod uniform in forme. Punem formele in cuptorul preincalzit. In primele 5 minute focul trebuie sa fie mai puternic, apoi inca 10-15 minute la foc mai mic pana cand cojile capata o culoare aurie. Lasam cojile sa se raceasca.

Pregatirea siropului: Fierbem apa cu zaharul (5-6 minute), oprim fierberea si adaugam esentele de rom.

Pregatirea glazurii de ciocolata:

Amestecam zaharul pudra cu cacao si apa, lasam sa dea in clocot o singura data. Oprim fierberea si adaugam untul si esentele. Lasam glazura sa se raceasca putin dar avem grija sa nu se intareasca.

Taiem cojile in doua. Insiropam foarte bine ambele jumatati. Pe baza cojii punem frisca din belsug. Coaja superioara o ungem sau o inmuiem in glazura. Dupa ce glazura se mai intareste, asezam cojile superioare peste baza si le apasam putin pentru a se lipi de frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Indiene 282915
retete culinare - Indiene 282916
retete culinare - Indiene 282917
retete culinare - Indiene 282918
retete culinare - Indiene 282919
retete culinare - Indiene 282920
retete culinare - Indiene 282921
retete culinare - Indiene 282922
retete culinare - Indiene 282923
retete culinare - Indiene 282924
retete culinare - Indiene 282925
retete culinare - Indiene 282926
retete culinare - Indiene 282927
retete culinare - Indiene 282928
retete culinare - Indiene 282929
retete culinare - Indiene 282930
retete culinare - Indiene 282931
retete culinare - Indiene 282932
retete culinare - Indiene 282933
retete culinare - Indiene 282934
retete culinare - Indiene 282935
retete culinare - Indiene 282936
retete culinare - Indiene 282937
retete culinare - Indiene 282938

COMENTARII (37)

Zamfira 1

16.12.2013, 18:16

Multumesc!!!

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:00

Retete cu Margareta Cismasiu 1

28.04.2015, 19:25

Aspectuoase si gustoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S