Inghetata

de Lau in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 1246 vizualizari

 

initial am vrut sa fac panna cotta layers,dar stratul de ciocolata nu mi sa intarit si asa a iesit inghetata
stratul de ciocolata nu mi sa intarit pentru ca am pus putina gelatina(eu am pus in fiecare compozitie gelatina)

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata:

Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cateva minute la congelator pana este gata stratul de cacao

STRATUL DE CACAO -vom amesteca cacaoa cu zaharul. Desfacem cu cateva linguri din amestecul de frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte si frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie. Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

STRATUL DE CAFEA,procedam intocmai ca la stratul de cacao

Cum la mine nu s-a intarit stratul  de cacao, am amstecat stratul de cafea cu 3 linguri din compozitia de cacao si am turnat peste stratul de vanilie

Dam compozitia la congelator pana servim

 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata-0
Inghetata-1
Inghetata-2

COMENTARII (14)

gratziela

gratziela 1

04.06.2011, 23:05

Inghetata?! La orice ora din zi, noapte, pe orice anotimp!!!
Buna, foarte buna!

kamy

kamy 1

05.06.2011, 19:56

buna

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:33

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!