Inghetata cu fructe de padure

de rodicamaria in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 2016 vizualizari

 

Dac mama a copt prajitura eu am facut inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fructe de padure(de la congelator)
  • 200 ml frisca(o cutie mica HuLaLa)
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu fructe de padure:

Fructele ,asa inghetate ,le-am pus intr-o craticioara teflonata,impreuna cu zaharul.Le-am pus la foc pana s-au dezghetat fructele si in zeama care si-au lasat-o s-a topit zaharul.Nu le-am fiert si le-am amestecat cu grija sa ramana fructele cat mai intregi.Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca,apoi am dat la frigider 4-5 ore.

Am batut frisca,nu de tot,cateva ture cu mixerul.Am avut frisca vegetala si aceasta se bate repede, apoi am adaugat "gemul"de fructe de padure si amestecat usor,sa ramana fructele cat mai intregi,dar sa fie totusi bine incorporate in frisca.Am dat la masina de inghetata 20 min si apoi la congelator peste noapte.

A iesit o inghetata cremoasa fara nici un ac de gheata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu fructe de padure 114466
retete culinare - Inghetata cu fructe de padure 114467

COMENTARII (9)

adry88 1

10.07.2011, 21:26

ce bn prinde inghetata pe caldura asta imi place

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:35

Lau 1

11.07.2011, 13:49

pe caldura asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21