Inghetata cu fructe de padure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fructe de padure congelate (coacaze, zmeura, afine)
  • 200 gr fructe de padure proaspete (coacaze, zmeura)
  • 400 gr frisca naturala (pregatita cu smantana)
  • 400 gr iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cu miere de albine
  • o pastaie de vanilie
  • optional: topping de fructe de padure, ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu fructe de padure:

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o ora.)

Fructele de padure congelate se paseaza impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se adauga frisca rece si se incorporeaza complet.

Dam vasul la frigider pentru doua-trei ore, dupa care il scoatem si mixam din nou inghetata. Se pune apoi in cupe/pahare/forme preferate si se pastreaza la congelator pana la servire.

Se orneaza cu fructe proaspete, topping de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Am "ascuns" in inghetata, spre bucuria domnisoarei R. si 100 gr de ciocolata (fulgi)

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu fructe de padure-0
Inghetata cu fructe de padure-1
Inghetata cu fructe de padure-2
Inghetata cu fructe de padure-3
Inghetata cu fructe de padure-4
Inghetata cu fructe de padure-5
Inghetata cu fructe de padure-6
Inghetata cu fructe de padure-7
Inghetata cu fructe de padure-8
Inghetata cu fructe de padure-9
Inghetata cu fructe de padure-10
Inghetata cu fructe de padure-11
Inghetata cu fructe de padure-12

COMENTARII (14)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2016, 15:13

Catalina L

Catalina L 1

29.06.2016, 15:34

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12