Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

de artistique in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 918 vizualizari

 

Bun si rapid !
Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata de cacao:
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • putina sare
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 3 galbenusuri
  • 55 g ciocolata amaruie , facuta marunt la robot
  • 500 ml smantana grasa
  • 5 ml senta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata de vanilie :
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 pastai de vanilie
  • 300ml smantana
  • 15 ml senta de vanilie;
  • Alte ingrediente :
  • fructe de padure : mure,zmeura,afine
  • optional topping.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete:

Mod de preparare inghetata de cacao :

Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.

Se amesteca constant.

Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.

Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.

Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.

Se lasa la racit la temperatura camerei.

Mod de preparare inghetata vanilie:

Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.

Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.

Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Spre final :

Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .

Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.

Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !

 

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu bagati compozitia fierbinte in congelator, ea trebuie sa fie foarte bine racita ca nu cumva sa va faca probleme la congelator , dezghetandu-l.

2

Sa fie bagate la o temperatura sub -18 grade.

COMENTARII (5)

artistique 1

29.07.2013, 13:31

Da scuze de gresala mea , dar eram obosita ca le-am incarcat aseara toate retetele si incercam la unele sa-mi reamintesc gramajele; daca mai semnalati greseli va rog sa-mi spuneti ca sa corectez, multumesc ! ^^

laura_n 1

30.07.2013, 15:27

absolut senzationala!

Bya Ralu 1

01.08.2013, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21