Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine

de diaconta in Dulciuri, 22 Apr 2012 | 1525 vizualizari

 

Am avut eu ceva suspiciuni privind reţeta asta,totuşi am lasat-o aşa.A ieşit deosebit de cremoasă şi gustoasa,dar nu s-a îngheţat suficient.Mie-mi place,dar data viitoare am sa procedez altfel.

 

INGREDIENTE

  • Sucul de la 3 portocale – 150 ml
  • 100 ml sirop concentrat de grenadine
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • O lingura iaurt grasime 10%
  • Zeama de la ½ lamaie
  • Zahar vanilat
  • Capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine:

Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu galbenusurile amestecate cu zahar.

Punem amestecul la foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema groasa.Va dura 10-15 minute.

Luam de pe foc si adaugam frisca amestecata cu iaurtul.Punem iar vasul pe foc 5 minute la foc foarte mic.

Eu cred ca aici nu ar mai fi trebuit pus pe foc,dar asa era reteta.

Lasam sa se raceasca,punem intr-un vas la congelator peste noapte.Dupa cateva ore,adaugam capsuni taiati bucati.

Gustul este excelent,dar pacat ca aspectul nu este cel pe care ar trebui sa-l aiba o inghetata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine 159466
retete culinare - Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine 159467
retete culinare - Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine 159468

COMENTARII (52)

diaconta 1

25.04.2012, 10:01

Miha ce sa faci cu preferintele omului

ionela2682 1

25.04.2012, 18:09

OOO ce inghetata minunata...vrau si euuu...am fost cuminte ,cu toate ca am cam lipsit de pe aici..deci merit si eu o portie..

diaconta 1

25.04.2012, 20:42

Ionela,pentru tine intotdeauna va fi o portie
si eu am cam lipsit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S