Inghetata cu vanilie si cacao

de Lorra in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 5149 vizualizari

 

Sa ne amintim vara !
...mmm...un rasfat de vara si nu numai...!
Va este dor de anotimpul calduros ?!
(prima mea inghetata)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g. zahar
  • 400 ml. frisca lichida
  • 3 pliculete zahar  vanilat
  • 3 lingurite cacao
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si cacao:

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa.

Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine.

Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase si se amesteca bine.

Se aseaza crema de cacao intr-un vas pe care-l bagam la congelator pentru aproximativ 1 ora, dupa ce aceasta s-a intarit putin, se aseaza deasupra si crema de vanilie si se da la congelator cateva ore.

Se orneaza cu ciocolata rasa.

Dupa preferinte se poate orna si cu : frisca, bucati de ciocolata, alune...

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140720
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140721
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140722
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140723
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140724
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140725
retete culinare - Inghetata cu vanilie si cacao 140726

COMENTARII (26)

Lorra 1

08.07.2013, 15:42

nadea68 1

08.07.2013, 18:38

Lorra 1

08.07.2013, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21