Inghetata de capsuni 2

de mamaieelena in Dulciuri, 16 Iul 2012 | 1058 vizualizari

 

As dori sa precizez inca de la inceput ca de aceasta data am pregatit inghetata la masina de inghetata proaspat achizitionata si mai am in asteptare cu pepene galben.Nu are un volum prea mare asa ca se face pe rand.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu amidon
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 200ml lapte
  • 250 smantana pentru frisca
  • 250g fructe(capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni 2:

Galbenusurile se pun intr-o cratita peste ele se pune amidonul si zaharul se amesteca bine sa nu faca cocoloase ajutandu-ne de un tel.Laptele se pune la fiert separat intr-un ibric si cand acesta a fiert se amesteca cu ouale si restul punandu-se apoi pe foc mic si se are grija sa nu clocoteasca se pune apoi la rece mestecand mereu.Se pune la racit intr-un vas cu apa rece.In acest timp se taie cu cutitul bucatele mici capsunile lasand pentru decor 3-4 bucati.Acum cand crema s-a racit se bate si frisca cu mixerul pana se intareste putin si se vor amesteca cu totul inclusiv fructele.Masina fiind pregatita se pune amestecul in recipientul masinii pentru a se ingheta.Dureaza in jur de 30-45 de minute.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Masina are o capacitate de aproximativ 700 ml

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de capsuni 2 170423
retete culinare - Inghetata de capsuni 2 170424
retete culinare - Inghetata de capsuni 2 170425
retete culinare - Inghetata de capsuni 2 170426

COMENTARII (12)

Lau 1

17.07.2012, 09:00

vreauuuuuuuu

Bunica 1

17.07.2012, 17:09

bunatate!

mirela0911 1

17.07.2012, 20:46

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55