Inghetata de capsuni cu iaurt

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Iun 2016 | 564 vizualizari

 

Tocmai buna pe caldurile astea! 

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 3-6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 400 g iaurt gras
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni cu iaurt:

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit bine se amesteca cu iaurtul si zeama de lamaie. Frisca lichida se mixeaza apoi se amesteca cu iaurtul si capsunile. Se omogenizeaza bine, se toarna amestecul intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 4 ore. La fiecare ora se scoate si se amesteca pentru a zdrobi acele de gheata care se formeaza.

Se serveste in cupe dupa preferinta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui capsunile cu orice alt fruct preferat.

2

Fructele se pot zdrobi la blender, eu le-am lasat asa, sa se simta si bucati de fructe.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448024
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448025
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448026
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448027
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448028
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448029
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448030
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448031
retete culinare - Inghetata de capsuni cu iaurt 448032

COMENTARII (13)

AndrutzaP 1

21.06.2016, 10:21

Foarte bunaaaa

mena29 1

21.06.2016, 12:21

Exact pentru caldura de afara! Super delicioasa!

Moni_alex 1

22.06.2016, 12:37

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21