Inghetata visine - nuca de cocos

de Ela68 in Dulciuri, 20 Iun 2013 | 2764 vizualizari

 

Am incercat combinatia visine-nuca de cocos si a fost ok. Merge foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • pentru inghetata de visine :
  • 250 gr visine
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru inghetata de nuca de cocos :
  • 250 gr lapte de cocos ( am gasit la Mega era de consistenta untului )
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata visine - nuca de cocos:

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).

Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute.Observam ca incepe sa se ingroase. Adaugam si praful de sare. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de visine, amestecand continuu.

Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.

La fel obtinem si inghetata de nuca de cocos.

Pentru asamblare procedam ca la checul zebra, punem in vas alternativ o lingura de inghetata de visine si una de nuca de cocos.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata visine - nuca de cocos-0
Inghetata visine - nuca de cocos-1
Inghetata visine - nuca de cocos-2
Inghetata visine - nuca de cocos-3
Inghetata visine - nuca de cocos-4
Inghetata visine - nuca de cocos-5
Inghetata visine - nuca de cocos-6
Inghetata visine - nuca de cocos-7

COMENTARII (35)

Ela68

Ela68 1

03.07.2013, 19:30

Multumesc Sidy, Ela

Ela68

Ela68 1

03.07.2013, 19:31

tony,

Xandrinne

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!