Inimioara de primavara

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Feb 2011 | 1318 vizualizari

 

aceste desert l-am facut cu ocazia provocarii cu ciocolata de pe blogul lui Miha :) o sa fac mai multe pana ma hotarasc la unul singur !:)))

 

INGREDIENTE

  • pt.umplutura alba cu puncte negre :
  • 3 albusuri
  • 4  linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 4 patratele de ciocolata neagra cu 80  % cacao
  • pt. blatul negru:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri de praf de ciocolata din rasnita Kotanyi de ciocolata
  • pt.decor final:
  • 2 ciocolate cu lapte , 1 lingurita unt, creioane colorate de decor Dr.Otker
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioara de primavara:

Se pregateste intai blatul de cacao de baza care se aseaza in tavita de silicon inimioara si se coace la cuptor la foc mediu cam 6 minute.

Apoi se pregateste amestecul alb de chec din albusuri cu nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un blender de mana spuma tare ce se tine de castron. Se adauga apoi faina cu praful de copt. Se adauga si o lingura de nuca de cocos si bucatele de ciocolata neagra. Se toarna peste blatul semicopt si se da iar la cuptor. Cand e gata se scoate sa se raceasca si se orneaza deasupra cu ciocolata topita la bain marie cu putin unt. Apoi cand s-a racit se decoreaza cu creioane de decor colorate cum doriti.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inimioara de primavara 83366
retete culinare - Inimioara de primavara 83367
retete culinare - Inimioara de primavara 83368
retete culinare - Inimioara de primavara 83369
retete culinare - Inimioara de primavara 83370

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

09.02.2011, 09:03

multumesc!

adry88 1

04.07.2011, 16:35

delicios

gaby_gabytza 1

30.08.2011, 10:40

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S