Inimioare mascarpone si visine

de cec in Prajituri, 8 Dec 2010 | 1672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente aluat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde pt a iesi o coca buna de intins (mi-a intrat ~jumatate de pachet)
  • un praf sare
  • (+1/2pahar ulei)(+2 maini faina)
  • crema
  • -250 g mascarpone
  • -5 linguri lapte
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 plic gelatina
  • visine
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare mascarpone si visine:

Aluat:

Am amestecat toate ingredientele si am framantat pana am obtinut un aluat maleabil pe care l-am lasat la odihnit un sfert de ora. Am facut o "smantana" din jumatate de pahar si faina. Am intins aluatul, apoi am intins "smantana" peste. Am rulat si am lasat la odihna alte 15 minute. Am taiat in trei ruloul si am intins fiecare bucata cu sucitorul: din una am pus in forma de inima mai mare si din celelalte in forme de inimioare mai mici. Pe fund am aseazat hartie de copt si miez de nuca, ca sa nu se umfle foile in cuptor. Am dat la cuptor la temperatura de ~190C pentru 10-15 minute, am scos nuca si hartia de copt si am mai dat la cuptor pana s-au rumenit. Am scos apoi din forme

Crema:

Mascarponele l-am amestecat cu zaharul, laptele bine, sa nu ramana cocoloase. Am pus si jumatate de plic de gelatina pt a fi sigura ca nu curge si se incheaga frumos (dupa ce am topit-o dupa instructiuni)

Am aseazat visinele injumatatite (se pastreaza o treime intregi pentru ornat). Am toarnat crema de mascarpone, am ornat cu visine si cu ciocolata amaruie topita

 

RETETA IN IMAGINI

Inimioare mascarpone si visine-0
Inimioare mascarpone si visine-1
Inimioare mascarpone si visine-2
Inimioare mascarpone si visine-3
Inimioare mascarpone si visine-4
Inimioare mascarpone si visine-5
Inimioare mascarpone si visine-6

COMENTARII (13)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.12.2010, 08:16

bine arata

mena29

mena29 1

09.12.2010, 08:34

Ce frumos

cec

cec 1

09.12.2010, 08:56

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!