Inimioare mascarpone si visine

de cec in Prajituri, 8 Dec 2010 | 4084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente aluat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde pt a iesi o coca buna de intins (mi-a intrat ~jumatate de pachet)
  • un praf sare
  • (+1/2pahar ulei)(+2 maini faina)
  • crema
  • -250 g mascarpone
  • -5 linguri lapte
  • -2 linguri zahar
  • -1/2 plic gelatina
  • visine
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare mascarpone si visine:

Aluat:

Am amestecat toate ingredientele si am framantat pana am obtinut un aluat maleabil pe care l-am lasat la odihnit un sfert de ora. Am facut o "smantana" din jumatate de pahar si faina. Am intins aluatul, apoi am intins "smantana" peste. Am rulat si am lasat la odihna alte 15 minute. Am taiat in trei ruloul si am intins fiecare bucata cu sucitorul: din una am pus in forma de inima mai mare si din celelalte in forme de inimioare mai mici. Pe fund am aseazat hartie de copt si miez de nuca, ca sa nu se umfle foile in cuptor. Am dat la cuptor la temperatura de ~190C pentru 10-15 minute, am scos nuca si hartia de copt si am mai dat la cuptor pana s-au rumenit. Am scos apoi din forme

Crema:

Mascarponele l-am amestecat cu zaharul, laptele bine, sa nu ramana cocoloase. Am pus si jumatate de plic de gelatina pt a fi sigura ca nu curge si se incheaga frumos (dupa ce am topit-o dupa instructiuni)

Am aseazat visinele injumatatite (se pastreaza o treime intregi pentru ornat). Am toarnat crema de mascarpone, am ornat cu visine si cu ciocolata amaruie topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine