Invartita cu mere

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 2585 vizualizari

 

By Bucataresele Vesele!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 g faina
  • 300-350 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 2 lg zahar
  • 25 g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 7 lg zahar
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus (pentru uns deasupra)
  • zahar (pentru presarat deasupra)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Prima data pregatim umplutura de mere.

Spalam, curatam si dam pe razatoarea cu ochiuri mari merele.

Le punem intr-o cratita unsa cu ulei, adaugam zaharul, zaharul vanilat si le lasam sa se caleasca pana scade zeama.

Adaugam apoi pesmetul, scortisoara si omogenizam.

Lasam umplutura sa se raceasca.

Aluat: intr-un vas punem faina si sarea.

Intr-o cana punem drojdia sfaramitata, 1 lingurita de zahar, 50 ml apa, omogenizam si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa ce drojdia "a crescut", o adaugam peste faina, adaugam coaja de lamaie, zaharul ramas si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios, apoi adaugam uleiul si continuam sa framantam pana sa incorporat in aluat.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la loc cald, ferit de curenti pentru 15 minute.

Pregatire: impartim aluatul in 6 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, asezam o parte din umplutura si incepem sa rulam strans.

Ii rulam ca un melc apoi asezam invartita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Procedam la fel si cu celelalte.

Lasam invartitele sa creasca in tava timp de 20 de minute, apoi le ungem cu galbenusul de ou, presaram putin zahar deasupra si le dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu ungem invartitele cu ou, obtinem un desert de post delicios!

RETETA IN IMAGINI

Invartita cu mere-0
Invartita cu mere-1

COMENTARII (35)

Angelina_Elena 1

29.09.2013, 22:20

Multumesc Lavi!

Lia_ 1

30.09.2013, 06:54

Angelina_Elena 1

30.09.2013, 09:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04