Invartita moldoveneasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 17326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojie
  • 500 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 400 g lapte
  • UMPLUTURA
  • 1 borcan gem de struguri
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar pudra
  • UNS
  • 2inguri ulei
  • 3linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina

se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit

UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine

pentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiul

coca o impartim in 4

intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar ars

procedam la fel si cu bucatile care ne-au ramas

dam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem