Islere dupa reteta lui INCZI

de Panacris in Prajituri, 24 Noi 2011 | 6229 vizualizari

 

Pentru Islere sunt mai multe variante de retete. Va voi prezenta reteta preluata de la verisoara mea din Campulung la Tisa, Maramures!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr
  • unt 250 gr.
  • zahar pudra 250 gr.
  • nuca macinata 150 gr.
  • rom 2 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • smantana cat cuprinde
  • CREMA
  • unt 200 gr
  • zahar tos 200 gr
  • GLAZURA DE CIOCOLATA
  • NUCA MACINATA
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui INCZI:

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda mica. Se pun la copt in tava tapetata cu foaie de pergament in cuptorul preincins cca. 20 de minute.

Pentru crema se freca bine untul cu zaharul tos pana se omogenizeaza bine. Atentie trebuie sa se simta cristalele de zahar in crema.

Se unesc islere cate doua cu crema de unt, se rostogolesc prin nuca macinata si se aseaza pe o tava. Glazura se toarna peste islere si se lasa la rece pana a doua zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile inainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Islere dupa reteta lui INCZI 134819
retete culinare - Islere dupa reteta lui INCZI 134820
retete culinare - Islere dupa reteta lui INCZI 134821
retete culinare - Islere dupa reteta lui INCZI 134822

COMENTARII (21)

Panacris 1

25.11.2011, 19:40

Multumesc fetelor! Urmeaza varianta Islere de la Nagymama (adica Bunica!)

MOKUSKA 1

14.02.2014, 20:19

minunate!!

Alinutza80 1

16.04.2014, 13:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D