Kaiserschmarrn

de ralu_river in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 1794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lg stafide
  • esenta de rom
  • 5 oua
  • un plic zahar vanilat
  • 3 lg zahar
  • 300 ml lapte
  • o cana faina
  • unt
  • un varf cutit sare
  • zahar pudra
  • compot sau sos de fructe
  • Sos de fructe:
  • capsuni
  • zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Pentru sos: se pun capsunile in blender impreuna cu zahar, dupa care se fierb cam 20 de minute, pana scade sosul.

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom pentru 20 de minute. Intre timp se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana iese o spuma moale. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar, pana devin de un galben pal, dupa care se adauga zaharul vanilat, laptele si faina si se mixeaza bine, Se adauga albusurile, amestecand incet cu o lingura, de sus in jos, si se lasa la odihnit 10 minute.

Se topeste apoi o lingurita de unt in tigaie, la foc mediu, se pune un polonic din compozitie, se adauga stafidele scurse, se lasa cam 3 minute, pana se prajeste putin pe fund, dupa care se intoarce "clatita", se rupe in bucati cu o lingura de lemn si se mai lasa un minut pe foc. 

Din aceasta cantitate se pune cam de 4-5 ori cu polonicul (se repeta de 4-5 ori tot ce am scris de la ultima etapa, cu unt).

Se presara zahar pudra. Merge super cu sos de capsuni, dar si cu compot sau orice sos de fructe.

Este delicios !! Mult mai delicios decat arata :)

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.10.2012, 23:39

Lau

Lau 1

01.11.2012, 17:06

MIUTA

MIUTA 1

02.11.2012, 14:54

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01