Kodrit kadir

de Julie in Torturi, 4 Feb 2011 | 5050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 
  •  800 ml lapte,
  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • esență de vanilie
  • Blat:
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • 1 linguriță praf de copt,         
  • 1 lingură cafea măcinată,
  • 100 g făină, 
  • 3 linguri cacao,
  • esență de rom
  • Caramel: 
  • 5 linguri zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kodrit kadir:

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat... și mă gândeam că nu o să-mi iasă, dar... iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)

Cremă: 
 

Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.

Blat: 

Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.

Asamblarea:

Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă...) Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute.  Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun servit rece, cu frișcă.

RETETA IN IMAGINI

Kodrit kadir-0
Kodrit kadir-1
Kodrit kadir-2
Kodrit kadir-3
Kodrit kadir-4

COMENTARII (20)

Criss 1

05.02.2011, 09:16

Ce bine arata! De mult ma tot pregatesc sa-l fac si nu prea am avut curaj pana acum.

adry88 1

04.07.2011, 21:30

super

Simymy 1

14.09.2011, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04