Kofte in sos curry

de Satisfyyourcravings in Vita, 28 Mar 2016 | 452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame linte
  • 1 lingurita garam masala (mix condimente)
  • 400 grame carne tocata de vita, degresata, bio
  • 1 lingura ulei
  • 300 grame orez
  • 5 seminte cardamom
  • 200 grame fasole verde, boabe
  • 3 rosii
  • o bucata de 5 cm ghimbir
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 chili
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite pasta de curry Rogan Josh (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-rogan-josh-73425.html)
  • 200 ml lapte de cocos degresat
  • 4 linguri iaurt degresat, bio
  • felii de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kofte in sos curry:

Se amesteca lintea cu sare, piper, garam masala si carnea de vita. Se imparte in 6 si se modeleaza in chiftele lunguiete, ca niste degete groase. Se prajesc intr-o lingura de ulei cateva minute, pana devin crocante si sunt gatite complet.

Se fierbe orezul, impreuna cu cardamomul, in apa cu sare. 

Se adauga in vasul unui blender rosiile, ghimbirul taiat bucati mari, ceapa verde, chiliul, coriandru, turmericul, mierea, pasta de curry si laptele de cocos si se transforma in sos. Se intransfera intr-o tigaie, se aduce la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga fasolea peste orez si se mai lasa la fiert cateva minute. 

Se adauga kofte in sosul curry si se mai lasa 1-2 minute. 

Se servesc cu orez, iaurt, frunze de coriandru si bucati de lamaie.

 

COMENTARII (6)

Bunica 1

28.03.2016, 18:15

Camelya 1

28.03.2016, 20:52

Geanina87 1

29.03.2016, 08:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04