Kolokithopitta

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2011 | 6195 vizualizari

 

Friganele din dovlecei a la Grecia!Mie una imi plac tare mult dovleceii,lucru pe care l-am descoperit de curand si de atunci l-am gatit in o mie si una de feluri,rar am facut de doua ori la fel.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 ceapa medie,data pe razatoare
  • 150 gr branza feta,sfaramata
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde,tocat marunt
  • 1 lingura menta,tocata
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit (depinde cum il prajesti)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokithopitta:

Se da dovleacul pe razatoare,eu il dau cu tot cu coaja,se presare sare si se lasa intr-o strecuratoare

Bate ouale usor si amesteca cu toate ingredientele cu exceptia dovleacului ras.

Se scurge dovlecelul ras de zeama  si se adauga la mixtura.

Se prajeste in uleiul incins,eu le prajesc in tava la cuptor.

Se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante.

 

 

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

30.01.2011, 00:05

bune

adry88 1

13.05.2011, 15:50

anamaria33 1

10.08.2014, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41