Krem a la krem

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Dec 2010 | 2470 vizualizari

 

de mult vruiam sa incerc aceasta prajitura, iata ca i-a venit randul, sursa mea de inspiratie a fost miha, ms miha, e delicioasa :*
Va doresc tuturor UN AN NOU FERICIT!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul ( nu faceti ca mine sa uitati de galbenusuri, am facut-o de 2 ori si la fel am patit, a trebuit sa o iau din tava si sa adaug si galbenusurile :D), apoi punem crema ole de ciocolata.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.

Glazura:

Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul,  o lasam sa se racoreasca, eu am avut ajutor si doru a amestecat in ea astfel racindu-se mai repede.

Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.

dam la rece pana in momentul servirii.

Abia astept sa vad daca are succes diseara, ca pana acum a avut, am mancat aproape jumatate de tava:D:))

 

RETETA IN IMAGINI

Krem a la krem-0
Krem a la krem-1
Krem a la krem-2

COMENTARII (33)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

04.01.2011, 20:53

Cristinne, e blat normal. Acea crema are in compozitie amidon sau faina asa ca e tot acolo

Tesymo

Tesymo 1

29.12.2013, 13:39

Va rog lamuriti - ma si pe mine, in blat se pune praful din plic sau se prepara crema?

diaconta

diaconta 1

29.12.2013, 13:43

Tesymo,in blat se pune Praful de crema de ciocolata,in loc de faina,iar pentru crema se foloseste crema de vanilie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24