Krem a la krem

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Dec 2010 | 4774 vizualizari

 

de mult vruiam sa incerc aceasta prajitura, iata ca i-a venit randul, sursa mea de inspiratie a fost miha, ms miha, e delicioasa :*
Va doresc tuturor UN AN NOU FERICIT!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul ( nu faceti ca mine sa uitati de galbenusuri, am facut-o de 2 ori si la fel am patit, a trebuit sa o iau din tava si sa adaug si galbenusurile :D), apoi punem crema ole de ciocolata.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.

Glazura:

Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul,  o lasam sa se racoreasca, eu am avut ajutor si doru a amestecat in ea astfel racindu-se mai repede.

Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.

dam la rece pana in momentul servirii.

Abia astept sa vad daca are succes diseara, ca pana acum a avut, am mancat aproape jumatate de tava:D:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

04.01.2011, 20:53

Cristinne, e blat normal. Acea crema are in compozitie amidon sau faina asa ca e tot acolo

Tesymo 1

29.12.2013, 13:39

Va rog lamuriti - ma si pe mine, in blat se pune praful din plic sau se prepara crema?

diaconta 1

29.12.2013, 13:43

Tesymo,in blat se pune Praful de crema de ciocolata,in loc de faina,iar pentru crema se foloseste crema de vanilie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem