Lamele de calamar cu sos alb

de Panacris in Fructe de mare, 10 Feb 2015 | 3219 vizualizari

 

Pe lângă ”porcării” ne mai delectăm și cu preparate din pește;) Bineînțeles gătite nesănătos ca să fie gustos :D De data asta, am dat prăjeala pe un sos din smântână, aromat cu verdețuri;)

 

INGREDIENTE

  • lamele de calamar cca 300 g,
  • unt cca. 50 g,
  • vin alb demisec cca 200 ml,
  • amidon alimentar cca 2 linguri,
  • smântână de gătit cca. 3 linguri,
  • verdețuri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamele de calamar cu sos alb:

Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în smântână și cca. 4 linguri de apă rece, se adaugă peste calamar, se lasă la gătit acoperit cca. 4-5 minute, se asezonează de sare, piper și verdețuri, se ma lasă la gătit cca. 5 minute, la foc moale.

Se servește imediat, simplu sau alături de garnitură din orez.

Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Lamele de calamar cu sos alb-0
Lamele de calamar cu sos alb-1
Lamele de calamar cu sos alb-2
Lamele de calamar cu sos alb-3
Lamele de calamar cu sos alb-4
Lamele de calamar cu sos alb-5
Lamele de calamar cu sos alb-6

COMENTARII (11)

anca_rm

anca_rm 1

11.02.2015, 10:30

ador calamarul

mirela0911

mirela0911 1

11.02.2015, 14:12

Panacris

Panacris 1

20.02.2015, 14:37

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!