Lamele de calamar cu sos alb

de Panacris in Fructe de mare, 10 Feb 2015 | 10776 vizualizari

 

Pe lângă ”porcării” ne mai delectăm și cu preparate din pește;) Bineînțeles gătite nesănătos ca să fie gustos :D De data asta, am dat prăjeala pe un sos din smântână, aromat cu verdețuri;)

 

INGREDIENTE

  • lamele de calamar cca 300 g,
  • unt cca. 50 g,
  • vin alb demisec cca 200 ml,
  • amidon alimentar cca 2 linguri,
  • smântână de gătit cca. 3 linguri,
  • verdețuri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamele de calamar cu sos alb:

Lamelele de calamat se sotează rapid în unt și vin, cca. 5 minute la foc rapid, într-o tigaie înaltă, de preferință cu strat ceramic. Apoi se dizolvă amidonul în smântână și cca. 4 linguri de apă rece, se adaugă peste calamar, se lasă la gătit acoperit cca. 4-5 minute, se asezonează de sare, piper și verdețuri, se ma lasă la gătit cca. 5 minute, la foc moale.

Se servește imediat, simplu sau alături de garnitură din orez.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamele de calamar cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

11.02.2015, 10:30

ador calamarul

mirela0911 1

11.02.2015, 14:12

Panacris 1

20.02.2015, 14:37

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare