Langos cu branza, chimen si marar

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 6254 vizualizari

 

Cautam retete noi si am gasit la Bucatarul Maniac reteta acestor langosi...
Se pot face cu diverse umpluturi insa eu am ales "sa inventez" o umplutura cu branza, chimen si marar.
Au avut succes si calzi si reci :)

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru coca:
  • - 250 gr. faina;
  • - 175 ml. apa;
  • - 1/2 cub drojdie (aproximativ 13 gr.);
  • - 1 lingurita rasa de zahar;
  • - 2 linguri ulei;
  • - un praf de sare
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 300 gr. branza usor sarata;
  • - 100 gr. smantana;
  • - 2 linguri marar tocat;
  • - 1/2 lingurita chimen macinat;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos cu branza, chimen si marar:

Cum preparam coca:

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare. Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam compozitia:

Amestecam in castron branza, smantana, mararul tocat si chimenul macinat sau pisat in mojar.

Cum facem langosul:

Impartim coca in 10-12 bile cat mai egale ca marime . Ungem mainile cu putin ulei, sucitorul la fel. Intindem fiecare bila de coca, punem pe jumatate compozitie, pliem astfel incat sa nu iasa compozitia si prajim in ulei incins pana se rumeneste. La fel procedam si cu restul bilutelor de coca.

Merg de minune alaturi de o cana cu lapte batut sau sana ;)

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 10-12 langosi.

 

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 09:42

adriana65 1

14.03.2013, 15:34

cred ca sunt foarte bune

Patricia Iordache 1

14.03.2013, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04