Lapte cu gris si dulceata de visine

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2011 | 2690 vizualizari

 

Un dulce al copilariei!!!Nu am facut de cativa ani de zile,iar acum m-am gandit ca ar fi potrivit.Chiar ca e delicios(mai ales ca nu am facut de mult) si usor de realizat!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 70 gr gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • jumatate de sticluta esenta de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu gris si dulceata de visine:

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel).

Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si incepem sa punem grisul.

Il turnam in ploaie si invartim foarte repede cu un tel.

Lasam sa fiarba putin,pana se ingroasa,apoi punem esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Punem si untul si il omogenizam cu grisul.

 Luam de pe foc laptele cu gris si il acoperim doua minute,pentru ca sa se aromatizeze de la lamaie .

Asezam in boluri,iar deasupra punem dulceata de visine.

Simplu,dar bun,zic eu!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte cu gris si dulceata de visine 129959
retete culinare - Lapte cu gris si dulceata de visine 129960

COMENTARII (24)

Rocsi 1

22.10.2011, 11:07

elena

Rux 1

22.10.2011, 11:24

Asta le-am facut si eu copiilor saptamana asta ...o mare bunatate Pup cu drag Rocsicuta dulce

Rocsi 1

22.10.2011, 20:24

chiar o mare bunatate..nu facusem de ani si am zis ca e timpul sa fac pupicei multi draga ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29