Lapte cu orez

de miki_a in Mancare copii, 14 Apr 2015 | 4522 vizualizari

 

Reteta veche, traditionala, pe care o gasim in mai toate cartile de bucate. Difera foarte putin modul de preparare si aromele adaugate, dar in final rezultatul e acelasi ! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat nefiert;
  • 200 gr. de orez cu bobul rotund;
  • 1/2 pastaie de vanilie;
  • 2 linguri de zahar (optional);
  • 1 praf de sare;
  • dulceata de visine sau de trandafiri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu orez:

Int-un ceaun incapator punem laptele la fiert.

Intre timp alegem orezul.

Cand laptele s-a incalzit adaugam pastaia de vanilie. Lasam sa parfumeze laptele, dupa care o scoatem pe un servetel.

In laptele fierbinte adaugam orezul. Amestecam usor de multe ori, sa nu se prinda. Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam sarea si zaharul dupa gust. 

Acoperim cu un capac si lasam sa se umfle. 

Servim caldut, simplu sau cu dulceata de visine sau de trandafiri.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune laptele la fiert este indicat sa il probati. Deschideti flacara aragazului, luati o lingura de supa, turnati cateva picaturi de lapte in ea si tineti deasupra flacarii pana fierbe. Daca se branzeste renuntati sa il mai fierbeti.

2

Orezul se poate spala daca nu doriti un lapte foarte gros si bogat in amidon. De asemenea, se poate fierbe in apa si dupa aceea se adauga laptele fiert pana la consistenta dorita.

3

Puteti folosi orice tip de orez, dar recomandat este cel cu bobul rotund, care se deschide la fiert.

4

Zaharul este optional. Eu nu pun deloc deoarece laptele folosit este de la tara si are un gust mult prea bun ca sa il stric cu zahar. Puteti opta pentru miere (folosita sub 40 de grade Celsius, varsta peste 3 ani), sirop de agave sau cateva lingurite de dulceata.

5

Pastaia de vanilie folosita o scoateti pe un servet si o folositi la urmatoarea tura de lapte cu orez sau gris sau o uscati foarte bine si o puneti intr-un borcanel cu zahar si obtineti fara efort zahar vanilat.

6

Nu va recomand combinatia cu fructe proaspete (nu se combina fructe acide cu alimente bogate in proteine). Fiecare aliment necesita un anumit timp si tip de digestie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciocolata