Lapte de ovaz

de katty in Bauturi, 28 Noi 2021 | 3823 vizualizari

 

Daca tineti post sau pur si simplu nu agreeati laptele de vaca acesta lapte poate fi o optiune sanatoasa. Are un continut ridicat de fibre, proteine si calciu, este complet lipsit de lactoza, colesterol si grasimi saturate, sarac in zahar si calorii. Aduce un aport de vitamine din complexul B, vitamina A, E si fier.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 1 l apa plata
  • optional: 2 curmale, vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem apa peste ei. Daca dorim un lapte mai dulce putem  adauga curmale, iar dorim sa ii dam o alta aroma putem adauga vanilie. Punem capacul si pornim aparatul pentru cel mult 1 minut. Scurgem laptele printr-o panza groasa, pe care o scurgem bine. Turnam laptele intr-o sticla pe care o pastram la frigider pana la cel mult 5 zile.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu banane si unt de arahide de post