Capsunata

de Rocsi in Bauturi, 31 Mai 2014 | 9936 vizualizari

 

Va spun sincer nu am facut niciodata si nici nu aveam in plan sa fac, insa aveam o mana de capsuni putin mai moi si le-am pus intr-o sticla cu zahar. Am stat, m-am gandit, si am zis ca ar fi bine sa mai cumpar cateva capsuni sa pun de-o capsunata. Eu care nu sunt bautoare de alcool pot sa zic ca e iesit nemaipomenita, imi place si mie la gust. Nu l-am facut prea tare, ci ca un lichior, asa ca de cum o sa iau si eu cate o gurita din cand in cand ca este prea bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 600-800 ml alcool (de 95 de grade)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata:

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.

Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.

Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Capsunata-0
Capsunata-1
Capsunata-2
Capsunata-3
Capsunata-4
Capsunata-5
Capsunata-6
Capsunata-7

COMENTARII (37)

adry88 1

02.06.2014, 13:51

Rocsi 1

02.06.2014, 13:57

Multumesc mult Anca

Rocsi 1

02.06.2014, 13:57

Adry

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20