Lapte de pasăre

de madi_marin in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 54048 vizualizari

 

A trecut foarte mult timp de când nu am mai preparat acest desert. Şi pentru că îmi era poftă de ceva dulce…mi-am amintit de reţeta asta care se face repede mai ales şi e şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pentru albuşuri
  • 5 linguri zahăr pentru lapte
  • 1 plic vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • coajă rasă de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu cele 5 linguri de zahăr.

Laptele se pune la foc mic şi când s-a încălzit se pun cu lingura gogoşi de spumă care se lasă să se umfle, apoi se scot cu spumiera pe o farfurie.

După ce s-au făcut toate ,,insuliţele,, de spumă, în laptele care fierbe încet se pun esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi gălbenuşurile frecate cu restul de 5 linguri de zahăr. Se amestecă rapid şi continuu până ce sosul se îngroaşă puţin. Se dă deoparte vasul d epe foc şi se pun peste sos gogoşile de albuş.

Desertul se serveşte rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare