Lasagna

de Ligia Bxl in Lasagna, 3 Ian 2011 | 2570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr de foi lasagna
  • 1 kg de carne tocata amestec porc-vita
  • 2-3 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 5 rosii decojite
  • 250 gr bulion de rosii lichid
  • 200 gr branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru si oregano
  • ptr sos bechamel:
  • 300 gr de unt
  • 8 linguri de faina
  • 1 1/2 l lapte
  • sare
  • piper
  • 300 gr de cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil pisam si le adaugam peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata, condimentele, sarea, piperul si la urma bulionul.

Sosul Bechamel se face astfel: se topeste untul si se adauga faina amestecandu-se continuu sa nu se prinda, apoi laptele putin cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare, piper dupa gust si apoi cascavalul ras. Ptr aceasta compozitie de lasagna eu am folosit o tava dreptunghiulara de aragaz care am uns-o cu unt si apoi am pus pe toata suprafata un strat de bechamel apoi un strat de foi oparite(cu apa fiarta) apoi iar un strat de sos, un strat de carne si de branza feta razuita. Se repeta ca la inceput pana se termina toate, partea de la final trebuie sa fie de sos si de branza feta razuita, apoi dam la cuptor sa se coaca si pe deasupra sa se rumeneasca.

Pofta buna                      

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 74716
retete culinare - Lasagna 74726
retete culinare - Lasagna 74727

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

07.01.2011, 11:57

preferata familiei noastre!

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

pai sa faci kamy ca no sa-ti para rau,eu am facut o tava mare,tu poti sa pui cantitati mai mici ptr o lasagna mai mica de incercare

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

diva si preferata noastra mai ales a copiilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S