Lasagna cu dovlecei

de nico15 in Lasagna, 23 Oct 2012 | 5019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g de carne
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceasca pasta de tomate
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca de supa de pui
  • 80 g de unt
  • 80 g de faina
  • 350 ml de lapte
  • 200 g de cascaval
  • 150 g de branza cedar
  • Sare, piper alb, boia, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se spala si curata legumele, ceapa o taiem brunnoise, radacinoasele le putem taia foarte marunt la fel ca ceapa, dar pentru a economisii timpul si a fi uniform putem rade pe razatoarea mica. Deci punem ulei si unt intr-o cratita mai mare, dupa care adaugam ceapa, dupa ce aceasta prinde un pic de culoare adaugam telina si morcovul si asteptam sa se-nmoaie legumele.

Dupa aceea adaugam carnea tocata si cimbrul, adaugand un praf de sare. Adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul dupa care adaugam pasta de tomate, cimbru si supa si continuam fierberea. Daca mai necesita lichid mai adaugam supa, piperam si acoperim cratita cu capac lasand 15-20 de minute.

In acest timp taiem dovlecelul rondele si il stropim cu ulei de masline si il lasam in asteptare. Ne apucam sa preparam sosul béchamel, punem untul in tigaie si adaugam cantitatea de faina care a fost in prealabil cernuta, gatim putin faina dupa care adaugam laptele amestecam energic, fiind atenti sa nu se faca cocoloase radem si nucsoara si o adaugam, saram si piperam cu piper alb. Cu foile de lasagna putem proceda in doua feluri se pot pune la fiert dar la fel de bine se pot lasa si in starea in care sunt deoarece sosul de la carne si bechamelul vor intra in foi si le va da textura potrivita.  Eu am pus apa la fiert cu sare si un strop de ulei si cand aceasta fierbea am adaugat foile pentru 1,5-2 minute maxim, dupa care le-am scos si le-am lasat putin sa se indeparteze surplusul de apa si am inceput aranjarea preparatului. Am inceput cu un strat de lasagna, deasupra cele doua sosuri, carnea, un nou rand de lasagna, sosul tomat, béchamel, cascaval peste si am continuat pana am terminat compozitia ar trebui un minim 3 randuri, la final va trebui sa avem un strat de lasagna peste care vin sosurile si cascavalul ras eu am adaugat si branza cedar care i-a dat un gust deosebit. Dam la cuptor 40-50 de minute. Dupa care verificam bine daca este facuta se stinge focul si mai asteptam 10 minute sa se tempereze dupa care putem manca cu pofta.

ATENTIE MARE: cand puneti carnea nu puneti cu tot sosul mai scurgeti din sos altfel va aveam mai mult lichid si va trebui sa stea mai mult la cuptor. Daca faceti preparatul in vas de Jena, se poate aduce la masa intreg vasul si portionati chiar acolo in fata oaspetilor.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vita