Lasagna cu dovlecei

de nico15 in Lasagna, 23 Oct 2012 | 3186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g de carne
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceasca pasta de tomate
  • ½ ceasca de vin alb
  • ½ ceasca de supa de pui
  • 80 g de unt
  • 80 g de faina
  • 350 ml de lapte
  • 200 g de cascaval
  • 150 g de branza cedar
  • Sare, piper alb, boia, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se spala si curata legumele, ceapa o taiem brunnoise, radacinoasele le putem taia foarte marunt la fel ca ceapa, dar pentru a economisii timpul si a fi uniform putem rade pe razatoarea mica. Deci punem ulei si unt intr-o cratita mai mare, dupa care adaugam ceapa, dupa ce aceasta prinde un pic de culoare adaugam telina si morcovul si asteptam sa se-nmoaie legumele.

Dupa aceea adaugam carnea tocata si cimbrul, adaugand un praf de sare. Adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul dupa care adaugam pasta de tomate, cimbru si supa si continuam fierberea. Daca mai necesita lichid mai adaugam supa, piperam si acoperim cratita cu capac lasand 15-20 de minute.

In acest timp taiem dovlecelul rondele si il stropim cu ulei de masline si il lasam in asteptare. Ne apucam sa preparam sosul béchamel, punem untul in tigaie si adaugam cantitatea de faina care a fost in prealabil cernuta, gatim putin faina dupa care adaugam laptele amestecam energic, fiind atenti sa nu se faca cocoloase radem si nucsoara si o adaugam, saram si piperam cu piper alb. Cu foile de lasagna putem proceda in doua feluri se pot pune la fiert dar la fel de bine se pot lasa si in starea in care sunt deoarece sosul de la carne si bechamelul vor intra in foi si le va da textura potrivita.  Eu am pus apa la fiert cu sare si un strop de ulei si cand aceasta fierbea am adaugat foile pentru 1,5-2 minute maxim, dupa care le-am scos si le-am lasat putin sa se indeparteze surplusul de apa si am inceput aranjarea preparatului. Am inceput cu un strat de lasagna, deasupra cele doua sosuri, carnea, un nou rand de lasagna, sosul tomat, béchamel, cascaval peste si am continuat pana am terminat compozitia ar trebui un minim 3 randuri, la final va trebui sa avem un strat de lasagna peste care vin sosurile si cascavalul ras eu am adaugat si branza cedar care i-a dat un gust deosebit. Dam la cuptor 40-50 de minute. Dupa care verificam bine daca este facuta se stinge focul si mai asteptam 10 minute sa se tempereze dupa care putem manca cu pofta.

ATENTIE MARE: cand puneti carnea nu puneti cu tot sosul mai scurgeti din sos altfel va aveam mai mult lichid si va trebui sa stea mai mult la cuptor. Daca faceti preparatul in vas de Jena, se poate aduce la masa intreg vasul si portionati chiar acolo in fata oaspetilor.

   

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu dovlecei-0
Lasagna cu dovlecei-1
Lasagna cu dovlecei-2
Lasagna cu dovlecei-3
Lasagna cu dovlecei-4

COMENTARII (9)

Sim0na

Sim0na 1

24.10.2012, 13:42

tare buna trebuie sa fie..

nico15

nico15 1

24.10.2012, 21:33

Multumesc mult.

babi5

babi5 1

03.09.2013, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12