Lasagna cu carne de porc

de getix in Lasagna, 26 Mai 2013 | 6703 vizualizari

 

O bunatate ce dispare foarte repede din farfurie !

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc tocata
  • 13 foi lasagna
  • 1 cana suc de rosii
  • sare, nucsoara, piper
  • 200 g cascaval
  • 600 ml lapte
  • 40 g faina
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de porc:

Prima data pregatim sosul bechamel: topim untul  peste care adaugam faina, laptele  cald, sare, nucsoara, piper  si amestecam bine pana  devine ca o crema. Se pune  la  foc mic pana la 1-2 clocote, apoi strecuram daca este cazul si lasam la racit.

Intr-o tigaie punem sucul de rosii pe foc, cu sarea si un praf de nucsoara .Cand incepe sa fiarba, adaugam  carnea si lasam aproximativ 5 min pe foc.

Punem apa cu sare intr-o cratita iar cand aceasta a inceput sa fiarba adaugam si  foile de lasagna (eu am pus cate trei foi la fiert, cca 1- 2 min/set.)

Asamblarea: se pun cate trei foi pe fundul vasului, sosul de carne, cascaval ras si sos bechamel, iar foi de lasagna, sos de carne, cascaval , sos bechamel si tot asa pana terminam foile .

 Cand ajungem la ultimul strat de foi oprim  putin sos bechamel in care spargem un ou, adaugam  marar tocat si turnam deasupra foilor peste care radem iar cascaval . Se introduce la cuptor pentru 30 -40 min sau cat este cazul !

Multumesc vecinei mele, Nico  pentru reteta !

 

TIPS-URI

1

cine doreste poate praji o ceapa inainte de a face sosul de carne apoi se amesteca cu carnea si sucul de rosii si se pun la fiert impreuna .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu carne de porc 231165
retete culinare - Lasagna cu carne de porc 231167
retete culinare - Lasagna cu carne de porc 231168
retete culinare - Lasagna cu carne de porc 231170

COMENTARII (11)

getix 1

28.05.2013, 21:16

Rocsi, Ursulina

babi5 1

31.05.2013, 09:49

getix 1

31.05.2013, 21:27

multumesc Babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18