Lasagna cu vinete

de laylalala in Lasagna, 27 Mai 2010 | 3759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm
  • sare si piper negru
  • 9-12 foi de lasagna cu spanac
  • ulei de masline pentru uns
  • 25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • 600 ml lapte
  • 1 morcov, taiat felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bob de cuisoare
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 12 boabe de piper negru
  • 35 gr unt 
  • 35 gr faina
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Pentru sosul de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 gr rosii din conserva
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4-6 linguri busuioc maruntit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.

Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte.
In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.

Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc.Se aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.
Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.Se serveste direct din tava.

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu vinete-0
Lasagna cu vinete-1
Lasagna cu vinete-2
Lasagna cu vinete-3
Lasagna cu vinete-4
Lasagna cu vinete-5
Lasagna cu vinete-6

COMENTARII (3)

madi_marin 1

27.05.2010, 17:27

ce bine arata....

Ina 1

27.05.2010, 17:41

vai, trebuie salvata!

Ina 1

27.05.2010, 17:41

statea rau fara furci, asa....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04