Lasagna cu vinete

de AlexTeacher in Lasagna, 8 Iun 2016 | 710 vizualizari

 

O altfel de lasagna...cu vinete. In curand urmeaza si cea cu spanac si ricotta. 

 

INGREDIENTE

  • (o tava de cuptor de 40/15 cm)
    • Foi proaspete lasagna – 3 pachete
    • Vinete – 4 buc
    • Rosii – 6-7 buc
    • Mozzarella gourmet – 350 g
    • Parmezan – 150 g
    • Oua – 5 buc
    • Lapte – 200 ml
    • Smantana de gatit – 200 ml
    • Unt – 100 g
    • Faina – 60 g
    • Nucsoara macinata – ½ lingurita
    • Piper alb – ½ lingurita
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Busuioc proaspat – 14-15 frunze
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

  • Taiati vinetele felii subtiri;

  • Adaugati peste acestea ulei de masline si sare, asezati-le pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti-le pana se rumenesc putin, in cuptor, la cca 180 de grade;

  • Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca;

  • Bateti cele 5 oua bine;

  • Adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina;

  • Dupa ce-ati incorporat-o adaugati laptele, smantana de gatit, putina sare, piper alb si nucsoara;

  • Amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata;

  • Adaugati ulei in tava;

  • Asezati foile de lasagna pe care le treceti in prealabil printr-un jet de apa;

  • Adaugati 1/3 din cantitatea de vinete deasupra;

  • Peste acestea adaugati o parte din sosul Bechamel;

  • Adaugati apoi rosii taiate rondele subtiri si peste acestea frunze de busuioc – radeti o parte din mozzarella pe deasupra si adaugati 3-4 linguri din cantitatea de oua batute;

  • Repetati procesul de 2 ori, iar ultimul strat de foi de lasagna treceti-l prin sosul Bechamel ramas;

  • Adaugati ultima cantitate de mozzarella, dar si parmezanul si ultima cantitate de oua batute;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si lasati lasagna la copt pentru cca 25-30 min;

    Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu vinete-0
Lasagna cu vinete-1

COMENTARII (9)

-Licurici-

-Licurici- 1

09.06.2016, 07:52

Arata foarte bine si e tare gustoasa!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

09.06.2016, 18:16

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

03.08.2016, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!