Lasagne alla bolognese

de micki in Lasagna, 16 Mai 2010 | 2328 vizualizari

 

Aceasta este varianta mea....sper sa va placa! :)

 

INGREDIENTE

    pentru ragu:

  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucata de telina(partea verde)
  • 500 gr carne tocata(de porc,de vita sau amestecata)
  • 200 ml de suc de rosii
  • un paharel de vin alb sec
  • sare,piper
  • ulei de masline

  pentru sosul beschamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500-600 ml lapte cald
  • nucsoara,sare
  • mai avem nevoie de circa 12 foi de lasagna,
  • parmezan ras si putin unt.  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne alla bolognese:

Mai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le  bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin sa se caleasca.Cand legumele s-au calit,adaugam si carnea tocata si o mestecam bine.Lasam pana carnea s-a schimbat la culoare,apoi stingem cu paharelul de vin.Lasam sa se evapore vinul,adaugam  sucul de rosii,sarea,piperul si lasam  la fiert la foc mic pentru circa o ora.

Intre timp pregatim sosul beschamel.Topim untul intr-o cratita,adaugam toata faina odata si mestecam bine pana se desprinde de pe marginile cratitei.Adaugam si laptele treptat,atat cat sa aibe o consistenta nici prea lichida nici prea solida.Lasam sa fiarba cateva minute,punem nucsoara si sare dupa gust apoi o dam deoaparte.Trebuie mestecat incontinuu altfel face cocoloase.

 

Asamblez lasagna astfel:Ung o tava patrata cu unt,pun un strat subtire de sos amestecat cu o lingura de ragu,apoi asez deasupra foile de lasagna(eu nu le oparesc inainte,dar daca vrei puteti sa le opariti cateva minute in apa sarata),un strat de sos amestecat cu ragu,presor  parmezan din abundenta si tot asa pana fac 4 straturi.Ultimul strat e de sos amestecat cu ragu.Pun cateva bucatele de unt deasupra,parmezan si dau la cuptor la 200 grade pentru circa 30 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu mai fac ragu-ul si cu "pasta" de la carnati.Iese mult mai bun,dar e si mai greu de digerat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagne alla bolognese 32157
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32162
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32163
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32164
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32165
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32166
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32167
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32168
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32169
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32170
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32171
retete culinare - Lasagne alla bolognese 32172

COMENTARII (2)

ela 1

16.05.2010, 23:30

e buna

mena29 1

17.05.2010, 11:31

Si eu cred ca e buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L