Lebar

de Constelatialeu in Mezel de casa, 19 Dec 2013 | 12001 vizualizari

 

Din categoria ''porcarii'',am ajuns la lebar.Imi place tare mult asa ca am pus mana la treaba.Mama a fost cu capitolul curatat matele,desi nici eu n-am nici o problema sa le curat,dar nu puteam sa-i iau chiar toate indeletnicirile ce privesc prepararea porcului....

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt de la un porc de cca 130 kg
  • ficatul
  • plamanul
  • splina
  • o bucata de slanina de la gusa
  • matele groase ,nu cele crete,cele mai drepte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 si 1/2 kg ceapa
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Mai intai punem la fiert organele, intr-un tuci incapator, adaugam sare in apa in care fierb, nu foarte multa. Cand au fiert se lasa sa se raceasca bine, dupa ce au fost scoase din zeama in care au fiert, e recomandat de pe o zi pe alta. Zeama in care au fiert nu se arunca. Se dau organele la masina de tocat, sunca de la gusa se taie cubulete mici. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste, pana se inmoaie bine. O lasam sa se racoreasca putin si apoi o punem peste tocatura de organe si sunculita taiata cubulete. Se omogenizeaza, se condimenteaza.

Trecem la umplerea matelor, formand lebarul, legam la ambele capete sa nu iasa umplutura. Se pune tuciul cu zeama in care au fiert, pe foc, se pun bucatile de lebar la fiert. Se lasa pana cand incepe sa dea apa in clococ, se scot si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

matele se curata foarte bine,se sareaza si se lasa cca 2-3 ore cu sarea si 1-2 cepe pe ele,apoi se spala..ceapa ajuta la diminuarea mirosului

2

zeama in care punem sa fierba lebarul trebuie sa fie rece si sa se incalzeasca treptat,pana la punctul de fierbere,pentru a evita spargerea matului

3

pe fundul tuciului punem o farfurie sa evitam lipirea

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

xana 1

20.12.2013, 22:08

Iar legume din astea, ca mor aici de pofta!

claudiaO 1

21.12.2013, 08:28

bun

laura_n 1

22.12.2013, 12:33

ce porcarie buna )) bvoo, Cleme

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lebar de casa