Legume la cuptor cu miere

de papabundetot in Porc, 13 Dec 2014 | 1093 vizualizari

 

Intr-una din zile pe facebook a aparut o tava cu legume deliciose si frumos colorate,tava la care m-am gandit vreo cateva zile,pentru ca mi-a placut si mi-a atras atentia.Mie imi plac legumele in general,cu mici exceptii,dar nu stiam cum vor primi ai mei acest meniu,asa ca am rezolvat problema atasand si o friptura de porc acestor delicioase legume.Desi mi-a placut mult cum arata acea poza de facebook,nu am citit reteta ca sa nu ma las influentata :) si sa o fac in stilul meu,dar,mai apoi am observat ca oarecum avem aceeasi viziune :) si ca sa nu va mai tin in suspans…reteta apartine minunatei Laura laurentiu,si gasiti reteta ei aici: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/radacinoase-la-tava.html.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru legume:
  • 1 conopida
  • 1 sfecla mare rosie
  • 4 pastarnaci
  • 3 morcovi
  • Chimen seminte
  • fenicul seminte
  • sare,piper,boia iute afumata
  • crema de otet balsamic si 3 lingurite miere
  • Pentru porc:
  • 6 felii pulpa de porc
  • sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • chimen macinat,
  • boia iute,
  • chilly
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu miere:

Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana de apa,am acoperit tava cu hartie de copt inmuiata in apa si bine stoarsa si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.Dupa acest timp,am luat hartia de copt de pe legume.Intr-un castronel am amestecat mierea cu 3 lingurite de crema de otet balsamic si am adaugat acest amestec peste legume si le-am mai lasat 15 minute la cuptor sa se caramelizeze.

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de soia,turmenic,chimen,boia iute si chilly,apoi a 2-a zi am pus-o intr-o tava de cuptor,am adaugat 1 catel de usturoi taiat felii,putin ulei si apa si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.Am lasat-o acoperita pana cand carnea s-a inmuiat,apoi spre final,am luat folia si am lasat carnea sa se rumeneasca putin.

Legumele…au fost minunate,laudate si mancate cu pofta,Multumesc Laura pentru idee !

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357361
retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357362
retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357363
retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357365
retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357367
retete culinare - Legume la cuptor cu miere 357369

COMENTARII (8)

mirela0911 1

14.12.2014, 11:04

Ce bine arata!

papabundetot 1

14.12.2014, 12:25

Panacris 1

14.12.2014, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S