legume umplute si inabusite

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2010 | 1575 vizualizari

 

initial am pregatit aceasta reteta dorind sa nu fac prea multa caldura , vara , cu cuptorul . mai apoi am descoperit ca este mai rapida si se economiseste energie calorica [ nu arzi gazul de pomana !!!]

 

INGREDIENTE

  •  o vanata
  • un dovlecel
  • 2 gogosari
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar bulion
  • 150 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA legume umplute si inabusite:


  1. vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc.

  2. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea , orez ,sare , piper , boia , cimbru , ou si faina.

  3. se umplu legumele cu compozitia de carne si se aseaza intr-o cratita ,[ pe un pat din ce a rezultat de la scobitul vinetei si al dovlecelului]

  4. se adauga restul de ulei, bulionul si mararul.

  5. se pune capac si se inabuse la foc potrivit cam 30 min .

  6. se serveste cu smantana.


 

TIPS-URI

1

carnea tocata e mai buna porc+vita

2

marar si cimbru daca nu aveti verzi sunt bune si uscate

3

dovlecelul sa fie cam cat vanata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - legume umplute si inabusite 13526
retete culinare - legume umplute si inabusite 13527

COMENTARII (3)

mihaelar63 1

06.01.2010, 09:57

imi pare rau pozele sunt mai mari de 1m , trebuie sa invat sa le micsorez

Bunica 1

07.01.2010, 07:28

Bun, bun ! Ti-ai facut debutul !

nadina73 1

19.08.2010, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!