Legume uscate pentru mancaruri (vegeta)

de ela in Conserve, 12 Sep 2019 | 6939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 buc pastarnac
  • 1 telina radacina
  • 2-3 morcovi
  • 5-6 ardei
  • 2 - 3 fire praz
  • 2 - 3 buc ceapa galbena
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 -3 buc patrunjel radacina
  • PENTRU AMESTEC FINAL
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite leustean uscat
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite sare(roz de himalaya am pus eu)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume uscate pentru mancaruri (vegeta):

Folositi ce legume aveti la dispozitie. Eu am facut 3 ture si am pus ce am avut la momentul respectiv. E bine daca aveti toate legumele enumerate de mine. Am folosit multi ardei de casa care au dat un gust si un miros tare bun. Cantitatile nu conteaza. 2-3 bucati din fiecare. Telina este de ajuns una mica.
Am folosit 2 variante, la cuptorul electric cu aer cald, la 70 grade C, vreo 5-6 ore, dar nu am fost multumita de rezultat. Cea mai buna varianta a fost sa tin legumele afara, la soare sau cand a fost foarte cald undeva la umbra. Cel mai bine s-au uscat in plin soare. Nu si-au pierdut culoarea cum spun unii ca se intampla daca le pui la soare. Le-am pus in tavi tapetate cu hartie si acoperite cu un material usor, transparent. E foarte bun tifonul dar nu am avut.

La a treia tura am folosit masa de uscat rufe pe care am pus o perdea veche impaturita in doua si am acoperit cu o parte de perdea ramasa. S-au uscat mai repede si mai frumos pentru ca a circulat aerul si pe sub ele. Am lasat doua zile la soare. Seara le-am bagat in casa ca sa nu se umezeasca.

Mod preparare:
Legumele se taie rondele mici, marunt sau se trec pe razatoarea mare. Radacina de patrunjel, telina, morcovii, pastarnacul merg pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Ceapa galbena rondele. Ardeiul se taie cubulete. Cel mai bine se usuca legumele taiate cat mai marunt sau date pe razatoarea mare.
Lasam legumele la uscat peste zi (si intoarse din cand in cand), cand este foarte cald si nu este umezeala. Cand sunt uscate bine, legumele se amesteca toate si se macina in robotul de bucatarie la granulatia pe care o dorim. In timpul macinarii adaugam dupa preferinte. sare,leustean,marar ,cimbru,patrunjel toate uscate .Nu mult,cam o lingurita,doua,depinde de ce cantitate de legume am folosit.Eu am pus din ierburile de la mama si din gradina mea,uscate de mine in acelasi timp cu legumele.La fel,legumele au fost de la mama din gradina.
Este nevoie de timp,iese cantitate mica dupa uscare si macinare,dar merita.
Ieri am cumparat un aparat de deshidratat legume de la lidl.Maine am in plan sa incerc si varianta cu aparatul.Sa vedem ce iese.
Am pus poze din timpul celor trei procese de preparare.Cea mai buna uscare e la soare si cand bate vantul,aerul e uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume uscate pentru mancaruri (vegeta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

14.09.2019, 08:41

Super!

Gherca Daniela 1

15.09.2019, 15:02

laura_n 1

17.09.2019, 15:52

Bravoo, Ela! Numai tu puteai sa ai atata rabdare sa pregatesti )) Bravoo, ai facut o treaba grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vegeta de casa