Lemon Meringue Pie

de Alexandra Burz in Prajituri, 26 Iul 2013 | 2145 vizualizari

 

Un desert extraordinar folosit atat in mesele din familie cat si la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 600 gr zahar
  • 6 lamai medii
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr faina de cartofi (sau amidon alimentar)
  • 150 gr faina alba de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 400 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Meringue Pie:

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie.

  • se separa albusurile de galbenusuri
  • albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia
  • se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu lingura
  • la final se adauga esenta de lamaie
  • se pune la copt pt 30 minute la 180 grade

Separat se prepara crema astfel:

Intr-o oala de inox se pun faina de cartofi (amidonul), 350 gr zahar, coaja si sucul de la cele 6 lamai

Se adauga apa si se da la foc mic pana compozitia devine consistenta (incepe sa se ingroasa)

Cand aceasta se ingroasa se reduce focul, dupa care se adauga in compozitie untul si galbenusurile de la celelalte 6 oua ramase

Se amesteca la foc mic inca 1-2 minute dupa care se ia de pe foc si se aseaza peste blat

Separat se bat tare albusurile cu zahaul ramas

Spuma se pune peste compozitie si se mai da la cuptor inca 10-15 minute pana ce deasupra se formeaza o crusta maronie ca la bezea.

Se da la rece si se serveste dupa 2-3 ore de la preparare

Pofta buna!

 

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.07.2013, 19:32

Rocsi 1

26.07.2013, 21:14

Bine ai venit

Alexandra Burz 1

27.07.2013, 08:12

Multumesc mult :* sper sa va placa retetele mele si sa le incercam reciproc
Va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: