Prajitura "Tavalita"

de marcela1979 in Prajituri, 23 Dec 2012 | 10657 vizualizari

 

o reteta veche din caietul mamei mele

 

INGREDIENTE

  • PT blat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 10 linguri lapte
  • 50 de gr unt sau margarina
  • 3 linguri miere de albina topita
  • 1 praf de copt
  • sirop:
  • 250 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 5-6 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Se pregateste blatul astfel:se mixeaza oul intreg cu zaharul pudra,se adauga laptele,untul topit si mierea topita,apoi se adauga faina alba si praful de copt.Se amesteca toate si se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Se face testul cu scobitoarea.Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca,apoi se taie cubulete.

Se face sosul: intr-o craticioara se pune untul la topit,se adauga zaharul praf,laptele si cacao si se amesteca pana se obtine un sos.Se ia de pe foc si se da prin sos cubuletele de prajitura ,apoi se dau prin nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Tavalita"-0
Prajitura "Tavalita"-1
Prajitura "Tavalita"-2
Prajitura "Tavalita"-3
Prajitura "Tavalita"-4
Prajitura "Tavalita"-5
Prajitura "Tavalita"-6

COMENTARII (16)

Panacris 1

24.12.2012, 23:06

Delicioasa!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:55

Super!

delia64 1

18.02.2013, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04